Како да сонувате за некого? – Техники, процес, & засилувач; Сигурни совети

Eric Sanders 12-10-2023
Eric Sanders

Содржина

Како да сонувате за некого? Или, Како да сонувате за она што го сакате?

Ако сте верник на соништата, ова прашање мора да ви е на ум долго време.

0>Сонувањето се јавува во вашиот РЕМ сон (Брзи движења на очите). Треба да го контролирате овој сон ако сакате да сонувате за одредена личност или работа.

Иако ова може да ви звучи невозможно, речникот за соништа вели дека тоа е можно со условување на циклусот на спиење и мислите пред спиење.

Како да сонувате за некого – техники, процес, совети и засилувач; Повеќе

7 начини како да сонувате за некого

Поривот да видите некој конкретен во вашиот сон може да биде исклучително голем. Но, добриот дел е што можете да го задоволите со вистинските техники.

Но, прво уверете се дека сте во вашата луцидна состојба на умот и потоа практикувајте ги овие совети и трикови за манипулирање со вашите соништа.

1. Вртете се со сцена

Во опуштена состојба на умот, вртете се наоколу неколку секунди. Во првите 5-10 секунди замислете го местото каде што сакате да бидете и личноста со која сакате да бидете.

По ова време, престанете да се вртите и задржете ја сцената во вашиот ум. Личноста автоматски ќе се материјализира во вашиот сон.

2. Замислете ја личноста зад вратите или зад аглите

Ако видите врата во сон, кажете си дека личноста што сакате да ја видите е од другата страна на вратата. Кога ќе ја отвориш вратата,верувајте дека ќе ги видите.

Друг начин е да тропнете на вратата. Очекувајте истата личност да одговори на вратата. Ако некој друг одговори, информирајте го дека сакате да ја видите конкретната личност и почекајте да се појави.

Исто така, можете да го натерате да функционира на слични начини за различни поставки. Ако одите кон некој агол, очекувајте личноста да е веќе таму.

3. Прашајте за таа „личност“

Ако не сакате многу да се мачите, само побарајте таа личност. Ако видите други луѓе во сон, побарајте ја личноста што ја барате. Многу е веројатно дека ќе ви покажат каде е лицето или ќе ви ја кажат локацијата на поединецот.

Друг сигурен начин е да побарате од другите луѓе да одат и да ја добијат конкретната личност што сакате да ја запознаете. На овој начин „некој“ сигурно ќе се појави во вашите соништа.

4. Посетете места што се очекува да ги посети „личноста“

За да видите одредена личност, можете исто така да ја посетите . Одете на нивната работа, дома, училиште, омилено место - секое место што тие често го посетуваат.

Но, погрижете се ова место да е во ваша близина. Ако не, обидете се да летате до таа локација бидејќи штом ќе се изгуби луцидноста во сонот, повторно ќе биде тешко да ја пронајдете таа личност во вашиот сон.

5. Направете сцена од сонот во вашата глава

Ако не сте поминале многу време во луцидни соништа, ова не е за вас. Но, секогаш можете да го пробате. Сè што треба да направите овдее ЗАМИСЛИ.

Замислете место или амбиент каде може да се најде конкретната личност. Ова може да потрае многу време и напор, затоа можеби ќе треба да ја одржите вашата луцидност и да не се одвлекувате.

Исто така види: Значење на сонот за гепард: Време е брзо да се придвижиме кон целите

6. Користете ја техниката „Земи ми ја раката“

Ова е многу ефикасна техника . Кога сакате да видите одредена личност во сон, испружете ја раката и кажете: „Земи ми ја раката“, проследено со името на поединецот.

Понекогаш, после тоа ќе ја најдете личноста која ве држи.

7. Чувајте ги во вашиот ум (постојано!)

Во оваа техника, треба да продолжите да размислувате за нив. Соништата го одразуваат она што го чувствувате, а луѓето во вашите соништа се луѓето со кои поминувате најмногу време. Значи, треба да мислите на нив цел ден.

Помислете на нив кога ќе се разбудите и помислете на нив додека спиете. Направете ја оваа мисла приоритет и одржувајте го вашиот ум смирен.

Отстранете ги сите видови нервози и направете ја оваа личност вашата последна мисла пред да заспиете.


Чекор-по-чекор процес за тоа како да сонувате за вашата љубов (или некој друг!)

Досега сте ги запознале советите и триковите што може да ви помогнат да видете ја посакуваната личност во сон. Ајде да земеме брз водич чекор-по-чекор за тоа како можете да сонувате за вашата љубов.

Овој лесен процес од 5 чекори ќе ви овозможи да сонувате за личност што копнеевте да ја видите.

Чекор 1: Размислете за нив (и продолжете да размислувате!)

Ако сакате романтиченсонувајте, размислете за нив пред да одите во кревет. Поминете време во вашиот буден живот за да ги замислите работите со вашата љубов.

Исто така види: Сонувајте за брод што тоне - треба да контролирате одредени области од вашиот живот!

Можете да визуелизирате амбиент во кој сакате да бидете со таа личност како романтична прошетка или гледање зајдисонце со неа. Можете да сонувате што сакате, но чувајте ги во вашиот ум цело време.

Чекор 2: Кажете го нивното име гласно

Толкувачите на соништата велат дека зборувањето на нивното име гласно функционира уште подобро. Ова го тренира вашиот ум да ја доведе таа личност во вашиот сон.

Затоа, кога ќе спиете, изговорете го гласно името на вашата љубовница и кажете „Ќе сонувам за….“.

Можете да бидете попрецизни и со реченици како „Сакам да сонувам за вечера со свеќи со ....“.

Ова му кажува на вашиот ум дека сте сигурни за вашите намери и веќе поседувате јасна слика за она за што сакате да сонувате.

Чекор 3: Време е да ја видите неговата/нејзината слика

Досега сте размислувале многу за нив и исто така сте му кажале на вашиот ум што сакате да видите во вашиот сон. Оваа намера можете да ја направите посилна со гледање на сликата на вашата љубов пред да заспиете.

Ова ќе ја задржи нивната слика недопрена во вашиот ум пред спиење и ќе му каже на вашиот ум каде треба да се фокусира повеќе.

Можете и да гледате слики од вас двајца заедно и да сонувате дека сте во сличен амбиент. Оваа активност осигурува дека вашата симпатија се појавува во вашите соништа.

Чекор 4: Сега,оди на спиење

По сите овие три чекори, сега е време за спиење. Не дозволувајте други мисли да влезат во вашиот ум. Сликата и името на вашата љубовница треба да бидат последната мисла, така што вашиот потсвесен ум го става целиот фокус на вашата љубов.

Кога сте во почетната фаза на контролирање на вашите соништа, погрижете се вашата симпатија да биде во фокусот на сите мислите што ги добивате пред да легнете во кревет.

Ако има какви било проблеми или проблеми во вашиот реален живот, прво справувајте се со нив. Вашиот ум мора да биде фокусиран на вашата љубов, со сите средства, за да ги натерате да се појават во вашиот сон.

Чекор 5: Практиката е клучот за успехот

Кога ги читате чекорите, тоа може да звучи лесно. Но, ќе биде потребно време за да се постигне контрола над вашите соништа. Ова нема да се случи при вашиот прв или втор истрел.

Треба да продолжите да вежбате пред да можете да ги контролирате вашите соништа. Следете ги овие чекори во вашиот секојдневен живот за да постигнете контрола.

Во случај да се соочите со тешкотии, направете дневник за вашите соништа. Кога ќе запишете за што сонувате, ова му дава простор на вашата потсвест и овозможува простор за посакуваниот сон.


6 совети како да успеете да сонувате личност по ваш избор

Сега кога ги знаете техниките и исто така сте свесни за водичот чекор-по-чекор, еве неколку совети кои ќе ве водат низ процесот!

1. Останете смирени

Сонувајте преведувачите велат дека вашата посакувана личностможе да исчезне од сонот ако не останете смирени. Затоа, тренирајте го вашиот ум да остане смирен. Не испраќајте сигнали на стрес кога ќе ја видите личноста.

Избегнувајте мисли кои велат дека личноста сака да се држи настрана од вас. Ако трчате кон нив или се прикрадете по нив, тоа сигнализира дека сте биле очајни да ги видите. Оттука, сите такви дејства исто така треба да се избегнуваат. Треба да бидете целосно присебни.

2. Не се откажувајте

Ова е тешка задача, но не можете да се откажете. Ако не ви функционираше првите неколку пати, тоа не значи дека никогаш нема да работи. Треба да продолжите да ги практикувате сите техники.

Анализирајте ги вашите соништа, запишете ги во вашиот дневник и дознајте каде работите одат наопаку. Не пропуштајте никакви техники за визуелизација пред спиење бидејќи тие се најефективни. Тие му кажуваат на вашиот ум за што да размислите и ви помагаат да ја добиете секоја можност.

Испробајте ги сите методи и наскоро ќе можете да откриете кој од нив работи најдобро за вас.

3. Подгответе го вашиот ум

Пред да легнете, замислете се себеси со нив во соништата. Бидете луцидни и кажете си „сега ќе видам___“ и останете смирени.

Можете да замислите како личноста се појавува кон вас и ве поздравува радосно. Можете да се насмеете, да ги прегрнете или да ги поздравите на кој било природен начин. Но, многу е важно постојано да ги имате на ум.

4. Одржувајте дневник за соништата

Волуцидни соништа, свесни сте за работите за кои сонувате. Ова не е лесна практика. Еден од ретките начини да го направите ова е да одржувате дневник за соништата. Можеби ќе треба да го правите ова неколку недели.

Секој ден, пред да станете од креветот, забележете сè за што сонувавте. Доколку е потребно, чувајте го дневникот покрај вашиот кревет, така што ова е првото нешто што го правите наутро.

5. Станете свесни за свесниот свет

За да станете свесни за вашите соништа, прво треба да бидете свесни за вашиот реален живот. Во текот на денот, проверувајте дали мечтаете или сте свесни за вашата околина.

Забележете како вашите сетила реагираат на работите во близина. Побарајте елементи од вашиот реален живот кои можат да ви дадат повеќе детали за вашиот сон или нешто што често го гледате во сонот.

Внимавајте на деталите. Бидејќи ова ќе стане нејасно во вашиот сон, лесно ќе можете да разликувате помеѓу реалноста и соништата.

6. Спијте во удобно опкружување

Пред да одите во кревет, погрижете се тоа да е средина без никакви нарушувања. Опуштете го телото и легнете на креветот. Избегнувајте ги сите мириси и звуци. Обидете се да се концентрирате на вашиот сон. Кога ги контролирате вашите сетила на овој начин, ќе можете да постигнете контрола над вашиот ум додека сонувате.

Сепак, може да биде потребно време за да се појави фазата на луциден сон. Побарајте ги симболите на соништата.Препознајте ги и станете луцидни кога ќе ги најдете.

На овој начин ќе можете да ги контролирате вашите соништа. Ако се расејувате, погледнете во рацете или пробајте го методот на вртење за да ги вратите вашите сетила во контрола.

Среќен сон, пријатели!

Ако сакате одредена личност во сон секоја вечер, тоа е можно само со огромна посветеност и вежбање. Не е многу едноставно, но може да се овозможи со условување на вашиот ум.

Ако ги следите различните спомнати техники и водичот чекор-по-чекор, можете да ја постигнете фазата на луцидно сонување со вежбање. Кога ќе ја достигнете оваа фаза, можно е да сонувате за секого и за што и да посакате.

Eric Sanders

Џереми Круз е познат автор и визионер кој го посветил својот живот на откривање на мистериите на светот на соништата. Со длабоко вкоренета страст за психологија, митологија и духовност, делата на Џереми навлегуваат во длабоката симболика и скриените пораки вградени во нашите соништа.Роден и израснат во мало гратче, ненаситната љубопитност на Џереми го поттикнала да ги проучува соништата уште од младоста. Како што тргнал на длабоко патување на самооткривање, Џереми сфатил дека соништата ја имаат моќта да ги отклучат тајните на човечката психа и да обезбедат погледи во паралелниот свет на потсвеста.Низ години на опширно истражување и лично истражување, Џереми разви уникатна перспектива за толкувањето на соништата што ги комбинира научното знаење со античката мудрост. Неговите увиди кои влеваат стравопочит го привлекоа вниманието на читателите ширум светот, што го натера да го основа својот волшебен блог, „Состојбата на соништата е паралелен свет со нашиот реален живот и секој сон има смисла.Стилот на пишување на Џереми се карактеризира со неговата луцидност и способност да ги привлече читателите во царството каде што соништата беспрекорно се спојуваат со реалноста. Со емпатичен пристап, тој ги води читателите на длабоко патување на саморефлексија, охрабрувајќи ги да ги истражуваат скриените длабочини на сопствените соништа. Неговите зборови нудат утеха, инспирација и охрабрување за оние кои бараат одговориенигматичните сфери на нивниот потсвесен ум.Покрај неговото пишување, Џереми одржува и семинари и работилници каде што го споделува своето знаење и практични техники за отклучување на длабоката мудрост на соништата. Со неговото топло присуство и природна способност да се поврзе со другите, тој создава безбеден и трансформативен простор за поединците да ги откријат длабоките пораки што ги содржат нивните соништа.Џереми Круз не е само почитуван автор, туку и ментор и водич, длабоко посветен да им помага на другите да ја искористат трансформативната моќ на соништата. Преку неговите дела и лични ангажмани, тој се стреми да ги инспирира поединците да ја прифатат магијата на нивните соништа, повикувајќи ги да го отклучат потенцијалот во сопствениот живот. Мисијата на Џереми е да фрли светлина на безграничните можности кои се наоѓаат во состојбата на соништата, на крајот да ги поттикне другите да живеат посвесно и поисполнето постоење.