Зошто продолжувам да сонувам за истата личност!

Eric Sanders 12-10-2023
Eric Sanders

Содржина

Зошто продолжувам да сонувам за истата личност ?“

Да сонувам за поранешен љубовник, познаник или странец е нормално додека таа личност не стане тема која се повторува. Веројатно, нешто не е исклучено ако истата личност се појавува постојано со денови, недели, па дури и месеци.

Ајде да ја откриеме причината зошто и што може да се направи за да се стави крај на циклусот.

Знаете - зошто продолжувам да сонувам за истата личност?

Можни причини за сонување за истата личност

РЕЗИМЕ

Човек сигурно ќе има повторливи соништа за истата личност ако таа конкретна личност постојано е на неговата/ нејзиниот ум. Но, тоа може да биде дури и знак дека душата преминува кон сонувачот.

Постојат неколку причини зад повторливите соништа. Некои од најверојатните наведени се следните -

Постојат нерешени прашања помеѓу двете

Незавршената работа е уште една причина што ги објаснува таквите соништа. Досаѓачките задачи и мисли го наоѓаат својот пат кон потсвесниот ум индиректно го поттикнуваат сонувачот да го реши проблемот.

Сонувачот го поврзува со нешто важно

Повторувачките соништа за истата личност може да значат дека сонувачот ја поврзува таа личност со нешто важно за него/неа.

Таа личност е поврзана со нешто по кое сонувачот копнее

Некој може да сонува за некого повторно и повторно ако тој илиизбрзајќи до заклучоци, одржувајте дневник за да го забележите секој детал од соништата. Запишете како го гледате? Што се случува во сценаријата на сонот? Дали мислите дека тој или таа е симбол на одредено чувство или емоција?

 • Оценете го сонот – Размислете за соништата и сценаријата. Погледнете ги од различни перспективи. Тоа ќе ви даде подобро разбирање на вашите соништа и ќе ви помогне да донесувате подобри одлуки.
 • Решавајте незавршени работи – Една од најчестите причини за повторливи соништа се нерешените работи. За време на вашиот буден живот, може да ги игнорирате тензиите во врска со која било работа што чека, но тие ќе ве измачуваат во вашите соништа.
 • Разговарајте за тоа со некој кому му верувате – Разговорот и споделувањето на вашите соништа не само што ќе ви помогне да го растоварите товарот, туку и ќе стекнете нови идеи и перспективи во врска со тоа прашање. Но, не заборавајте да го споделите со некој кој ве поддржува и се грижи за вас.
 • Медитирајте – Медитацијата може да ви помогне да се ослободите од прогонувачките повторливи соништа бидејќи ги смирува и потиснува вашиот ум и душа.

 • Завршување

  Следниот пат кога некој ќе праша: „ Зошто продолжувам да сонувам за истата личност?“, замолете го/неа да ја дешифрира заплетот не од една туку од различни перспективи.

  Спојување на сценаријата, поврзување на точките и искреностнечии чувства и емоции при дешифрирањето може да дадат навестување за одговорот.

  таа е поврзана со нешто што сонувачот го посакува во моментов.

  Таа личност го потсетува сонувачот на некого

  Исто така види: Сонувајте да бидете затворени во соба - Дали тоа симболизира финансиски загуби?

  Вообичаено е некој да има повторливи соништа за одредена личност ако го потсетува сонувачот на друга личност, особено на сакана личност која сега се одвоила од сонувачот.

  Веројатно би ја сонувале девојката на која неодамна наишла.

  Тој/таа се чувствува виновен

  Човек исто така може да има повторливи соништа за одредена личност ако неговата/нејзината совест тежи откако му згрешил на личност која се појавила во сонот.

  Неуредно раскинување

  Човек може да има и повторливи соништа за некого, особено за поранешен љубовник ако тој/таа се чувствува длабоко погоден од неодамнешното неуредно раскинување.

  Сонувачот се обидува да ја заборави таа личност

  Во текот на будните часови, сонувачот може напорно да се труди да не мисли на одреден некого - држејќи се себеси зафатен и туркајќи ги мислите на таа личност.

  Но, за време на спиењето, целиот пекол се отпушта и сликата на таа личност успева да се спушти во сонот на сонувачот.

  Таа личност веројатно ќе ја искористи предноста на сонувачот

  Ако некој постојано сонува за личност со која е во лоши односи, сонот е предупредување.

  Шансите се, тој или таа ќе ја искористи предноста на сонувачот на некој или на друг начин.

  Таа личност има де-стрес ефект врзсонувачот

  Ако сонувачот постојано гледа некого додека поминува низ тешко време во реалниот свет, тоа може да биде затоа што таа личност прави да се чувствува жив и среќен како никој друг.

  Личноста не е никој друг туку сонувачот

  Според Карл Јунг, човечкиот ум опфаќа и женски и машки колеги.

  Поради андрогената природа на психата, понекогаш се случуваат повторливи соништа за да го поврзат сонувачот со спротивставената енергија за одржување на неговиот/нејзиниот животен баланс.


  Духовно значење на постојано сонување за иста личност

  Според древните книги за соништа, повторливите соништа на истата личност ја симболизираат психата, животот и личноста како целина.

  Следејќи ја оваа теорија, кој и да се појави во сценаријата - родител, пријател, колега, странец не означува никој друг освен самиот сонувач. Тоа исто така може да значи дека тој/таа споделува силна врска со таа личност во реалноста.

  Ако личноста во сонот е странец, тоа може да биде и преминување на душата.


  Сонувајте за иста личност: различни сценарија со значења

  Ајде да откриеме некои од клучните сценарија.

  Повторливи сценарија за истата личност

  Според клиничкиот психолог, д-р Џон Мајер, повторливите соништа за некого или нешто укажуваат на нерешена работа.

  Гледајќи ја истата личност секоја вечер

  Сонувам заистиот поединец една ноќ по друга може да ја нагласи потребата да се постават граници во однос на таа личност. Шансите се, тој или таа ги надминале границите со сонувачот овде.

  На секоја врска и треба ограничување. Само затоа што тој или таа е близок со сонувачот не значи дека сонувачот мора да се усогласи со што сака и бара таа личност.

  Гледање иста личност со години

  Можно е да се види истата личност во соништата од година во година, ако сонувачот ја поврзе таа личност со минат трауматски инцидент.

  Гледајќи ја истата личност секој ден

  Ако некој одеднаш почне да сонува повторливи соништа за некого, тие би можеле да бидат претчувствителни соништа, кои донекаде ја претскажуваат иднината.

  Можеби нешто страшно ќе ја снајде таа личност, а универзумот му испраќа сигнали на сонувачот да го спречи најлошото да се случи.

  Можеби личноста во сонот се бори да остане на површина. Можеби животот најсурово го тестира. Оценете го секој од елементите и обидете се да ги поврзете точките што го држат тоа лице во центарот.

  Постојано сонуваат за бебиња

  Општо земено, бебињата го симболизираат внатрешното дете на сонувачот, нов почеток и повторно раѓање.

  Меѓутоа, од духовна гледна точка, тие претставуваат достигнување, признание и признание.

  Со оглед на тоа, соништата би можеле да бидат показател дека сонувачотго даде најдоброто од себе.

  Серијата сценарија може да му сугерира на сонувачот да му дозволи на внатрешното дете да оживее и слободно да шета како крилеста птица без ограничувања.

  Негативно, повторливите соништа за бебиња може да значат внатрешен конфликт.

  Гледање мајка постојано

  Ако некој ги повторува соништата за неговата/нејзината мајка, сценаријата има многу врска со односот помеѓу двете.

  • Ако сонувачот и неговата мајка имаат љубов и почит еден кон друг, сценаријата може да значат дека тој/таа треба да поминува повеќе квалитетно време со својата мајка. И ако сонувачот постојано е во конфликт со неа, сценариото е потсвеста која го поттикнува сонувачот да склучи мир со неговата/нејзината мајка.
  • Од друга перспектива, некој исто така може да има повторени соништа за неговата/нејзината мајка ако постојано е загрижен за нејзиното здравје и благосостојба.

  Гледајќи пријател постојано

  Таквите соништа покажуваат дека тој или таа смета дека пријателот е кул и се стреми да има сличен начин на живот. Освен тоа, кога некој често гледа пријател со кој се скарал, тоа е веројатно знак дека тој/таа сака да се закрпи со пријателот.

  Друга можна причина е тоа што сонувачот се чувствува вознемирен поради одреден пријател. Исто така, кога некое лице одеднаш почнува да има повторливи соништа за пријател што не го запознал долго време, има добри шанси декана пријателот му е многу потребна помош.

  Постојано гледање пријатели од детството

  Тоа покажува дека сонувачот се навраќа на минатото кога тој/таа бил ослободен од притисоци и одговорности.

  Повторливи соништа за нечии деца

  Соништата одразуваат колку тој/таа ги сака своите/нејзините деца и како неговиот/нејзиниот живот се врти околу нив и нивната благосостојба.

  Родителите со тинејџерски деца честопати имаат повторливи соништа за нивните деца. Тинејџерството е фаза во животот кога човек е бунтовен. Во тој случај, таквите соништа ја одразуваат желбата на сонувачот неговите/нејзините деца да бидат послушни и да не се расправаат.

  Ако некој сонува како неговите/нејзините деца влегуваат во длабоки неволји, тоа покажува дека сонувачот е постојано загрижен за безбедноста на децата.

  Постојано гледање некој познат на сонувачот во реалниот живот

  Во овој случај, повторливите сценарија немаат основно значење.

  Бидејќи тој поединец зазема голем дел од свесниот ум на сонувачот , темите кои се повторуваат укажуваат дека и потсвеста се сеќава на таа личност.

  Сепак, обидете се да ги погледнете заплетите и од други перспективи. Тие може да имаат подлабоко значење отколку само да бидат продолжување на свесниот ум.

  Исто така види: Сон за бел тигар - Дали претстојат нови можности?

  Вакви сценарија се исто така веројатни ако сонувачот имал лоши односи со таа личност.

  Повторливи сценарија на шеф

  Сценаријата се директно или индиректно поврзани со нагон зауспех и професионален живот. Исто така, може да претставува пречки што се упатуваат кон сонувачот.

  Гледање колеги ноќ по ноќ

  Овие сценарија се однесуваат на професионалниот живот на сонувачот. Можеби повисокото јас се обидува да го поттикне сонувачот да го преиспита неговиот/нејзиниот работен живот.

  Заплетот може да биде и потсвесен начин да се советува сонувачот да притиска посилно отколку што прави тој/таа во моментов.

  Гледајќи љубов одново и одново

  Ако некој продолжи да сонува за момчето или девојката од соседството на која тој/таа се скрши, тоа значи дека тој/таа се надева дека нешто ќе се случи помеѓу нив.

  Постојано гледање поранешен љубовник

  Тоа покажува дека тој/таа не се чувствува пријатно со својот сегашен партнер. Можеби нешто е вознемирувачко во врската и тој/таа не се чувствува со сегашниот партнер како што се чувствуваше со поранешниот.

  Повторувачките соништа на бившиот љубовник исто така може да значат дека сонувачот сè уште не е над бившиот. Можеби тој/таа копнее да се врати заедно со таа личност.

  Од друга страна, тоа би можело да биде потсвеста што го преживува минатото. Тоа е особено точно ако соништата се од романтична природа.

  Повторливи сценарија на странец

  Се претпоставува дека некој не би сонувал за личност со која никогаш не се вкрстил.

  Меѓутоа, тоа е негирано од други аналитичари и тие веруваат дека едно лице гледа две или три различнипоединци за време на фазата на РЕМ спиење, а од нив, половина може да бидат странци.

  Тоа значи, нормално е да се сонуваат повторливи соништа за странец. Општо земено, странците симболизираат ривали или луѓе чие постоење само по себе претставува закана за сонувачот. Интересно е што половина од странците веројатно би биле мажи со агресивна природа.

  Ако некое лице е сведок на закани кон странци, тоа укажува на вознемиреност и загриженост за некое прашање. Во тој случај, ликот означува опасна ситуација со која моментално се соочува сонувачот. Тоа може да биде предвесник на проблеми што доаѓаат ако целокупното искуство од сонот е непријатно.

  Од друга страна, ако искуството е добро, тоа значи дека сонувачот наскоро ќе добие пријатно изненадување. Ако странецот го утеши сонувачот, тоа значи дека тој/таа може да ги надмине сите пречки.

  Постојано сонување за мртво лице

  Тоа ја одразува неспособноста на личноста да ја прифати реалноста. Ова толкување важи ако поединецот во соништата починал неодамна.

  Од друга страна, потсвеста можеби се обидува да се зближи со таа личност уште еднаш преку соништата. Друга можност е тој/таа да ги пропушти убавите моменти што ги поминале заедно.

  Можеби е и потсвеста која се обидува да го пополни просторот што го оставил починатиот. Ако мртвото лице е покојната мајка или татко на сонувачот, сценариото е поврзано со загубата што тој/таачувствува или доживува моментално.

  Гледајќи постојано дека мртвото лице е живо

  Таков сон јасно значи дека му недостига личноста, времињата што ги поминуваат заедно и копнеат да бидат повторно обединети.

  Рекурентни сценарија за повеќе од една личност

  Бидејќи повторените соништа вклучуваат повеќе луѓе, тоа имплицира дека сонувачот е подготвен да преземе акција во врска со нешто.


  Сонување за истата личност: Што вели психологијата!

  Веројатно, низата сценарија е знак дека сонувачот треба да работи на нерешените емоции, кои би можеле да бидат што било, од наклонетост до омраза, за да продолжи напред.

  Во други времиња, овие сценарија се одраз на нивната сегашна врска.


  Како да престанете да сонувате за некого?

  Секако не е пријатна работа да се сонува личност секој ден, особено ако целокупниот тон на соништата бил негативен.

  Значи, на таа сметка наведовме неколку начини како да се стави крај на ваква серија од соништата

  • Бидете мирни и не избрзувајте со заклучоци! – Една од причините зошто соништата се повторуваат е затоа што сте загрижени за одредени аспекти од вашиот живот. Сепак, мора да се воздржите од верување дека стресот или анксиозноста ги предизвикуваат соништата. Пред да наведете уште една можност и да дојдете до заклучок, направете студија.
  • Водете дневник – Наместо да правите диви претпоставки и

  Eric Sanders

  Џереми Круз е познат автор и визионер кој го посветил својот живот на откривање на мистериите на светот на соништата. Со длабоко вкоренета страст за психологија, митологија и духовност, делата на Џереми навлегуваат во длабоката симболика и скриените пораки вградени во нашите соништа.Роден и израснат во мало гратче, ненаситната љубопитност на Џереми го поттикнала да ги проучува соништата уште од младоста. Како што тргнал на длабоко патување на самооткривање, Џереми сфатил дека соништата ја имаат моќта да ги отклучат тајните на човечката психа и да обезбедат погледи во паралелниот свет на потсвеста.Низ години на опширно истражување и лично истражување, Џереми разви уникатна перспектива за толкувањето на соништата што ги комбинира научното знаење со античката мудрост. Неговите увиди кои влеваат стравопочит го привлекоа вниманието на читателите ширум светот, што го натера да го основа својот волшебен блог, „Состојбата на соништата е паралелен свет со нашиот реален живот и секој сон има смисла.Стилот на пишување на Џереми се карактеризира со неговата луцидност и способност да ги привлече читателите во царството каде што соништата беспрекорно се спојуваат со реалноста. Со емпатичен пристап, тој ги води читателите на длабоко патување на саморефлексија, охрабрувајќи ги да ги истражуваат скриените длабочини на сопствените соништа. Неговите зборови нудат утеха, инспирација и охрабрување за оние кои бараат одговориенигматичните сфери на нивниот потсвесен ум.Покрај неговото пишување, Џереми одржува и семинари и работилници каде што го споделува своето знаење и практични техники за отклучување на длабоката мудрост на соништата. Со неговото топло присуство и природна способност да се поврзе со другите, тој создава безбеден и трансформативен простор за поединците да ги откријат длабоките пораки што ги содржат нивните соништа.Џереми Круз не е само почитуван автор, туку и ментор и водич, длабоко посветен да им помага на другите да ја искористат трансформативната моќ на соништата. Преку неговите дела и лични ангажмани, тој се стреми да ги инспирира поединците да ја прифатат магијата на нивните соништа, повикувајќи ги да го отклучат потенцијалот во сопствениот живот. Мисијата на Џереми е да фрли светлина на безграничните можности кои се наоѓаат во состојбата на соништата, на крајот да ги поттикне другите да живеат посвесно и поисполнето постоење.